Quart de Poblet es reunix amb tècnics de l’Ajuntament de Rafelbunyol en una jornada de treball sobre «Smart Cities»

Durant la trobada es van exposar els projectes que s’estan duent a terme des del consistori

El regidor de Projectes Europeu si Innovació, Bartolomé Nofuentes, junt amb el regidor de Modernització de l’Administració i TI, Jose Acosta, es van reunir dimarts passat amb dos tècnics de l’Ajuntament de Rafelbunyol en una jornada destinada a parlar sobre la posada en marxa de la Smart City (ciutat intel·ligent) en els municipis.

En la reunió es van definir objectius tant a curt com a mitjà termini i es van exposar els projectes que ja estan en marxa en Quart, com la instal·lació d’una xarxa de sensors per a gestionar l’aparcament públic a través d’una aplicació mòbil. L’edil Bartolomé Nofuentes va destacar la importància de la trasversalidad social i de la participació ciutadana com a font fonamental d’informació per a l’arreplegada de dades.

En aquest sentit, totes les inversions que s’estan realitzant des del consistori tenen com a fi la millora de la qualitat de vida dels seus habitants i la sostenibilitat, utilitzant per a això les tecnologies de la informació i la comunicació i el Big Data.

Seguint esta línia de treball, l’Ajuntament també treballa en una APP que s’està desenvolupant dins del marc del programa SmartGov, i que té com a finalitat traçar una ruta escolar segura que ajude a les i els escolars a conéixer en temps real totes les incidències que es produïxen durant el recorregut habitual per a arribar al col·legi.

Altres projectes emmarcats en el concepte de Smart City i que ja s’han iniciat són, per exemple, la instal·lació de Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SUDS), la gestió de l’aigua amb comptadors intel·ligents o la monitorització dels consums elèctrics, entre altres.

Deja un comentario