Milers de persones participen en l’inici de les festes de Quart de Poblet

La Tradicional Passejà, l’Orquestra Montecarlo i l’Holi Quart centren els actes del primer cap de setmana

Quart de Poblet ja viu les seues Festes Majors, Patronals, Populars i de Moros i Cristians, que van arrancar el divendres 30 d’agost amb les 21 Salves, precedint als actes celebrats durant el cap de setmana en honor al patró, Sant Onofre. Un inici de festes que també ha comptat amb nombroses activitats culturals i lúdiques organitzades per l’Ajuntament junt amb la resta de clavaries, comissions de festes i associacions.

La tradicional Passejà de Sant Onofre va congregar el dissabte a milers de persones que van acudir per a participar en un dels actes més significatius i simbòlics del municipi. Els Clavaris de Sant Onofre, que han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament, Rosquilletes Vetlar-te i Orxateria Daniel, van sorprendre enguany amb una exhibició de pirotècnia antiga, que es va llançar en la rotonda de la plaça Constitució, a càrrec de les pirotècnies Ricasa, Peñarroja i Nadal Martí.

També va destacar l’espectacle realitzat al peu del campanar, en el que la música, la pólvora i les llums es van unir al ritme de les campanades, emocionant les veïnes i veïns que van assistir. En el recorregut, en el que la gorgera de Dolçaines i percussió VadeBó i l’Agrupació Musical l’Amistat van posar la música, es van realitzar les tradicionals rodes de foc.A l’acte va assistir una nombrosa representació d’ajuntaments valencians i de la Diputació de València, entre ells l’alcalde de Sedaví, José Francisco Cabanes, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, a més de la regidora d’Empreneduria i Ocupació de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, i la diputada provincial Empar Folgado.

La Passejà és una processó votiva que se celebra el 9 de juny, coincidint amb l’onomàstica del patró i que organitza l’Ajuntament junt amb l’associació Amics de la Passejà. Esta celebració té el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana des de 2018. Al setembre, els Clavaris de sant Onofre trauen també en passejà al seu patró, a qui oferixen el diumenge una missa, la mascletà i la tradicional processó.

El diumenge va tindre lloc un dels actes més esperats de les festes, la Holi Quart, que va congregar a més de 3.000 persones de totes les edats. L’acte, que va finalitzar amb la Festa de l’Aigua, va tornar a reunir famílies senceres que van omplir de color el recorregut. Es tracta d’una de les activitats que, junt amb la macrodiscoteca lliure d’alcohol i el Carnestoltes Jove, va ser triada per la joventut en la consulta participativa realitzada per l’Ajuntament.

La música també va tornar a jugar un paper central en aquest inici de festes, amb la celebració el divendres de La Mostra, amb Mocetones i Peranoia, i el L Festival de Bandes de Música, en el que l’Agrupació Musical l’Amistat va compartir escenari amb la Societat Unió Musical de Sueca. Sens dubte, un altre dels espectacles que més públic va congregar va ser l’Orquestra Montecarlo, que el diumenge va aglutinar a més de 3.000 persones. Si bé, la pluja desgraciadament va obligar a cancel·lar l’actuació abans d’hora.

En este primer cap de setmana, l’Ajuntament també va iniciar el cicle de teatre infantil en el carrer amb Fent l’indi, a càrrec de Galitoon, i L’inventor de xiquets, a càrrec de La família política. Les sessions continuaran fins al dimecres en el parc de Sant Onofre a les 19 hores.

A més, van tindre lloc les inauguracions de les exposicions de Joves Artistes i de l’Associació Amics de les Arts Plàstiques, i del Festival d’Arts Q-Art. Com no podia ser d’una altra manera, la pólvora va fer acte de presència de la mà de la Colla Dimonis de Mislata i el seu espectacle de foc el correfoc ‘Apocalipsis’.

Pel que fa a l’àmbit esportiu, el Club de Pilota a Mà de Quart de Poblet va celebrar el diumenge la XL edició del Trofeu Xiquet de Quart, amb una partida juvenil entre Quart i Montserrat; i una partida sènior que va enfrontar a l’equip quartero integrat per Adrián, Víctor i Arcusa II contra Genovés II, Nacho de Beniparrell i Javi Morales.

Deja un comentario